Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Shev Systems Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Trapa de fum electrica si trapa de fum pirotehnica
600 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Trapă de fum electrică

Mecanismul de deschidere al trapei constă într-un actuator electric alimentat la 24v.
Acționarea automată a deschiderii se face cu ajutorul unui detector de fum care în caz de incendiu trimite semnal la o centrala de desfumare electrică (transformare/încărcare) 220V/24v cu acumulatori, se alimentează actuatorul din trapă si acesta ridică aripa trapei de fum deschizând-o la 140 .

Comanda manuală a deschideri la trapele de fum electrice se face dintr-un buton montat într-o cutie cu geam, buton ce este legat la centrala de desfumare. Pe lângă acest buton în cutie mai sunt trei senzori de stare , un buton de resetare și un buton de comandă închidere.
Funcția de confort - la trapele de fum electrice funcția de ventilație (aerisire) zilnică este realizată cu același actuator ce asigură și deschiderea pentru desfumare.

Deschiderea/închiderea trapei se face dintr-un întrerupător cu două poziții deschis/închis legat la centrala de desfumare electrică. Tot la această centrală de desfumare poate fi conectată o centrală de detecție ploaie/vânt pentru protecție în caz de intemperii.

Comanda manuală și semnalul automat de desfumare sunt prioritare și anulează semnalele/comenzile de ventilație zilnică.
Funcția de iluminare naturală - trapele de fum electrice au vitraj realizat din policarbonat opalescent sau transparent asigurându-se astfel iluminarea naturală a compartimentelor deservite. Vitrajul este fixat cu autorul unui cadru din aluminiu.Trapă de fum pirotehnică

Mecanismul de deschidere al trapei constă într-un ax metalic introdus într-o teacă la baza căreia este montată o încărcătură explozibilă. În momentul aprinderii acestei încărcături explozibile, gazele de ardere rezultate acționează prin expansiunea lor asupra axului care este prins de aripa trapei realizându-se astfel deschiderea acesteia.
Acționarea automată a deschiderii se face cu ajutorul unui termofuzibil (dispozitiv termic) o fiolă de lichid termosensibil (calibrata la 93 C, standard). În caz de incendiu la momentul în care în zona trapei temperatura atinge nivelul la care este calibrată fiola, aceasta se sparge este activată declanșatorul (capsa detonantă) și aprinsă încărcătura explozivă.
Comanda manuală a deschideri la trapele de fum pirotehnice se poate face în două moduri:
1. Impuls pneumatic(CO2)-declanșarea manuala se face prin realizarea unor trasee cu ţeavă de cupru și gruparea trapelor de fum pe zone la panouri de comanda manuală ce sunt dotate cu un buton de acţionare si o butelie de CO2 sub presiune.
În momentul acţionării butonului de comandă manuală se declanșează percutarea buteliei din panou și realizarea presiunii necesare pentru activarea capsei detonante ce aprinde încărcătura pirotehnică și deschiderea trapelor.
Pentru rearmarea sistemului trebuie înlocuite încărcăturile pirotehnice și declanșatoarele pneumatice de la telescoapele trapelor de fum.
2. Impuls electric (24V) - comanda manuală se face prin realizarea unor trasee electrice și gruparea trapelor de fum pe zone la butoane de comandă. Alimentarea cu 24V se face ori din centrala de securitate a clădirii ori din surse independente în varianta în care nu există centrală de securitate.
În acesta variantă în momentul în care este transmisă comanda de deschidere în urma impulsului primit de capsa detonantă se declanșează aprinderea încărcăturii pirotehnice și deschiderea trapelor.
Funcția de confort - la trapele de fum pirotehnice, suplimentar, pe lângă funcția de desfumare se poate asigura și funcția de ventilare zilnică prin instalarea unui motor electric alimentat la 230V cu o cursa de 30 sau 50 cm.
ventilare zilnică este recomandat ca acestea sa fie prevăzute cu o centrala de automatizare ploaie/vânt cu senzori externi pentru protecție în caz de intemperii.
Din Gura in Gura