Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Shev Systems Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Trapa de fum mecanica
600 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Mecanismul de deschidere al trapei este format dintr-un tandem de 2 sau 3 resorturi (telescoape) oleo-pneumatice - comprimare cu gaz.

Acționarea automată a deschiderii se face cu ajutorul unui termofuzibil (dispozitiv termic) prevăzut cu o siguranță fuzibilă metalică - două mici piese metalice lipite între ele - calibrata la 90*C, standard.

În caz de incendiu la momentul în care temperatura în zona trapei atinge nivelul calibrat al siguranței fuzibile piesele metalice se desfac, trapa de fum este deszăvorâtă și energia interna acumulată de telescoapele oleo-pneumatice în momentul închiderii face să se deschidă aripa trapei de fum (asemeni hayonului la un autoturism).

Comanda manuală a deschideri la trapele de fum mecanice se poate face în trei moduri:

1. Troliu - trapa este menținută in poziția închis cu ajutorul unui troliu debreiabil cu cablu flexibil, comanda manuală se face individual pentru fiecare trapa prin acționarea unui levier de comandă care menține blocat troliul.

Această variantă de comandă manuală este utilizata în general pentru aplicații unde există un număr mic de trape: arhive, casa scării, culoare de acces, mici depozite, etc.

În aceste trolii de comandă manuale sunt integrate declanșatoare electromagnetice 24V care vin legate la centrala de incendiu/alarmare a clădirii prin intermediul unui traseu de curenți slabi și care în caz de acționare a butonului de comandă din centrala de incendiu, în urma impulsului primit declanșează debreierea troliului fără a mai fi nevoie de acționarea levierului de comandă manuală.

2. Impuls pneumatic – trapa este menținută în poziția închis cu ajutorul unui zăvor pneumatic, comanda manuală se face prin realizarea unor trasee cu ţeavă de cupru și gruparea trapelor de fum pe zone la panouri de comanda manuală ce sunt dotate cu un buton de acţionare si o butelie de CO2 sub presiune.

În momentul acţionării butonului de comandă manuală se declanșează percutarea buteliei din panou și realizarea presiunii necesare pentru deschiderea trapelor pe zona deservită de acel panou.

În aceste panouri de comandă manuale sunt integrate declanșatoare electromagnetice 24V care vin legate la centrala de incendiu/alarmare a clădirii prin intermediul unui traseu de curenți slabi și care în caz de acționare a butonului de comandă din centrala de incendiu, în urma impulsului primit declanșează percutarea cartuşului de CO2 fără a mai fi nevoie acționarea butonului din panoul de comandă manuală.

Siguranța metalică nu este utilizată, termofuzibilul rămâne în continuare funcțional pentru acționarea automată. Pentru rearmarea sistemului se închid trapele de fum și se înlocuiesc buteliile din panourile de comandă.

3. Impuls electric – trapa este menținută în poziția închis cu ajutorul unui zăvor electromagnetic 24V cu acționare la impuls.Comanda manuală se face prin realizarea unor trasee electrice și gruparea trapelor de fum pe zone la butoane de comandă.

Alimentarea cu 24V se face ori din centrala de securitate a clădirii ori din surse independente în varianta în care nu există centrală de securitate.La sistemul cu zăvor electromagnetic în momentul în care este transmisă comanda de deszăvorâre, în urma impulsului primit siguranța metalica nu este utilizată, termofuzibilul rămâne în continuare funcțional pentru acționarea automată.

Pentru rearmarea sistemului se închid trapele de fum, nu exista consumabile.

Funcția de confort - la trapele de fum mecanice singura variantă ce permite funcția de ventilare (aerisire) zilnica este cea cu comandă manuală cu troliu. Deschiderea/închiderea trapei se face cu troliul cu cablu flexibil de la nivelul solului. Pentru acest tip de ventilare zilnică nu se poate asigura instalarea unei centrale de detecție ploaie/vânt.
Din Gura in Gura