Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Shev Systems Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Ferestre de fum
500 €
Brand
Mecanica + electrica
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Fereastră de fum-dispozitiv de evacuarea fumului şi gazelor fierbinți sau de aport de aer integrat într-un element de construcţie care separă interiorul de exteriorul unei clădiri.

Acest element de construcţie prezintă un unghi mai mic de 30* faţă de verticală.

Suprafaţa geometrică a ferestrei de fum Av (Area withe) - suprafaţa eliberată de cercevea, la nivelul tocului, când este în poziție deschis.

Suprafaţa geometrică Sg(Av)=LxH(conform normei CE 12101-2)

Suprafaţa liberă a ferestrei de fu - suprafaţa reală de trecere a aerului, egală sau inferioară cu suprafaţa geometrică a deschiderii, ce ține cont de eventualele obstacole (mecanisme de deschidere, grile).

Condiţia este ca deschiderea să fie de cel puţin 60 atunci când este vorba de deschidere basculantă sau deschidere pivotantă.

Dacă este vorba de deschidere culisantă, suprafaţa liberă este suprafaţa degajată de partea culisantă.

Suprafaţa liberă calculată a ferestrei de fum -suprafața desfumare superioară + suprafața laterală (cele două triunghiuri laterale obţinute prin deschiderea ferestrei). La calculul acestei suprafețe trebuie să ținem cont de 2 condiții:

1. Suprafaţa verticală cuprinsă între partea superioară a ferestrei în poziţie deschis şi tavan, trebuie să fie cel puţin egală cu suprafaţa de desfumare superioară aflată între toc si cercevea la deschiderea ferestrei, în caz contrar se ia in calcul suprafața verticală.

2. Triunghiurile laterale nu vor fi luate în considerare dacă există un obstacol lateral sau o altă fereastră de fum la o distanță (d) la mai puţin de jumătate din înălţimea ferestrei (H)Actuator, actuatoare,- element de acţionare (motor electric, electromagnet, sistem pneumatic etc.) folosit în sistemele automate pentru executarea comenzilor primite din surse externe.

Fereastră de fum electrică

Mecanismul de deschidere al ferestrei constă într-un actuator electric alimentat la 24V.

Ferestrele de fum sunt realizate cu balamale în partea de jos si deschidere spre exterior astfel încât sa nu avem pierderi la nivelul suprafeței libere calculate, sunt cu tâmplărie din aluminiu standard sau cu rupere de punte termica iar pentru a nu îngreuna partea mobila vitrajul folosit este policarbonat pentacameral de 16 mm (la cerere se poate realiza si vitraj sticla dublu strat termopan).

Daca exista deja ferestre montate, în funcție de dimensiunea ferestrei, gradul de înclinare față de verticală, spațiul disponibil aflat la dispoziție pot fi folosite diferite variante de actuatoare ce deschide/închide ferestrele de fum: motoare electrice cu lanț (simple sau duble), motoare electrice cu cremaliera, actuatoare electrice liniare.

Acționarea automată a deschiderii se face cu ajutorul unui detector de fum care în caz de incendiu trimite semnal la o centrala de desfumare electrică (transformare/încărcare) 220V/24v cu acumulatori, se alimentează actuatorul și acesta deschide fereastra.

Comanda manuală a deschideri la ferestrele de fum se face dintr-un buton montat într-o cutie cu geam, buton ce este legat la centrala de desfumare. Pe lângă acest buton în cutie mai sunt trei leduri de stare, un buton de resetare și un buton de comandă închidere.

Funcția de confort-la ferestrele de fum electrice funcția de ventilație (aerisire) zilnică este realizată cu același actuator ce asigură și deschiderea pentru desfumare.
Din Gura in Gura